Home Jídlo Avokádová nutella a domácí rohlíčky

Avokádová nutella a domácí rohlíčky

by Matěj 25.3.2016 0 comment

Hej hou, jsem tu zas s dalším receptem. Teda vlastně dvěma. Avokádová nutella a snídaňové rohlíčky. Je to uplně že easy peasy snídaňové kombo a výborný způsob jak do dětí nacpat avokádo (protože my děti do kterých bysme to cpali máme, a ten kdo nás čte určitě taky, ale co kdyby náhodou:D). Recept na nutellu máme od naší kamarádky (díky Katy!:)). Druhá chuťovka jsou domácí snídaňové rohlíčky, které máme od mé drahé matky. Teď si tak trochu myslíte, že jsme docela vyžírači a neumíme nic vymyslet sami, ale jak říkaval Pabllo, dobrý umělec se inspiruje, skvělý umělec krade. Ne že bychom se považovali za umělce, ale mám ten citát rád a neměl sem ho zatím možnost nikdy použít tak mi to teď udělalo radost.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Avokádová nutella

Suroviny:

  • Avokádo
  • Kakao
  • Med

Jak na to?

Tohle není zrovna úplně rocket science a myslím, že to každému došlo když si přečetl suroviny. Prostě si vyrýpnete avokádo rozmělníte ho vidličkou, přihodíte kakao ( s ním trochu opatrně a spíš přídávjete postupně a ochutnávejte, jedině tak si vychytáte tu pravou chuť přesně pro sebe), rozmíchejte a podle svých jedinečných preferencí doslaďte medem nebo cukrem. My osobně preferujeme med všude místo cukru, přece jenom, med prostě chutná a vypadá líp, je snad i zdravější, což je podle mě trochu diskutabilní, ale budeme tomu věřit. A voila, máte, že super nutellu která je navíc i zdravá a nemá v sobě palmový olej (zpráva z linku mě celkem příjemně překvapila nikdy bych si nemyslel, že tohohle bude český zakazník schopný).

Snídaňové rohlíčky

Proč snídaňové? Protože mi je mamka dělává ráno hezky čerstvé na snídani. Teď vás napadá jak stihne ráno na snídani upéct čerstvě rohlíčky že? No bude to asi tím, že ona vstává většinou v osm ráno a já spíš tak v deset, samozřejme o víkendu:).

Suroviny:

500 gramů hladké mouky

12g soli

1 kostka kvasnic (45g–50g)

275ml vlažného mléka

100g rozpuštěného másla

Jak na to?

Troubu si rozehřejeme zhruba na 160°–180°C.
Mouku, mléko a rozpuštěné máslo si hodíme do misky, nadrobíme kvasnice, z lehka osolíme. Z toho všeho vyhněteme (divný slovo, že?) těsto, které na válu rozdělíme na dvě půlky a z každé vyválíme kruh o tlouště zrhuba půl centimetru.

Kruh těsta rozdělíme na osminky, nejlíp třeba kolečkem na krájení pizzy nebo i obyč nožem.

Rozdělíme a zarolujem ze širší strany.

A je hotovo, rohlíčky na plechu šupneme péct do trouby na 12 – 15 minut, prostě dozlatova. Pokuď je chcete ještě zlatavější můžete je potřít rozšlehaným vajíčkem.

Super snídaňka

Avokádovou nutellu natřeme na rohlíčky nebo třeba na zdravé racio chlebíčky. Přídáme si nějaké to ovoce třeba borůvky, k tomu si nalejem čerstvé mléko, vychlezené rovnou z ledničky a super snídani máte hotovou.


You may also like

Leave a Comment