Home Jídlo Bramborový salát trochu jinak

Bramborový salát trochu jinak

by Matěj 23.1.2018 0 comment

Bramborový salát bez kapra a to je jako co?

 

Jednou jsme si takhle řekli, že si prostě uděláme na večeři jen pečené brambory s nějakým jednoduchým dipem. Tak jsme koupili takové ty mini brambory, pocákali je olejem, posypali nějakým random kořením co bylo zrovna po ruce a dali je péct. Výsledek byl famozní, a tak jsme se asi na 2 týdny do pečených brambor zamilovali. Vymýšleli jsme, co všechno by se dalo z pečených brambor udělat a s čím by mohli chutnat dobře, až z toho vzešel tenhle recept, o kterém jsme řekli že se o něj nemůžeme nepodělit. Tak jsme vzali foťák, všechno hezky nandali na talíř a šli fotit. Byla skoro tma, což není uplně ideální , ale fotky naštěstí jakž takž vyšli docela dobře ne?

 

Co že je to teda ten náš bramborový salát?

Je to v celku jednoduché jídlo, asi jako každé jídlo, které vaříme. No prostě nemáme rádi věci, které se 4 hodiny vaří/pečou. Chutnají pak sice super, ale v jednoduchosti je krása ne? Fenykl, cibule, fazolky zamixované s pečenýma bramborama a zakáplé nivovou „zálivkou“.

Jste ready? jdeme do obchodu. Většinou si nevymyslíme uplně celý recept dopředu. Rádi si dotváříme věci podle toho co mají v obchodě, protože není nic horšího, než si vymyslet perfektní recept, dojít do obchodu a zjistit, že něco nemají.

V obchodě

Na salát:

  • mini brambory 😮
  • Fenykl
  • červenáá cibule
  • fazolové lusky
  • listový špenát

Zálivka

  • niva
  • 32-ka smetana

Jak na to?

Tohle všem asi už došlo, ale přece.

Brambory rozkrojíme na půlky, čvrtky, cokoliv se vám líbí víc. Nám se líbily půlky, ikdyž nějaké debaty nad tím proběhly. Na plechu je pokapeme olejem a posypeme solí a pepřem. Jelikož máme kvalitní troubu a ještě nikdy se mi nepovedlo ji dostat na 200°, pečeme na 180° nebo prostě tak, jak normálně pečete brambory. My většinou používáme větrák v kombinaci s grillem, ale bacha na spáleniny.

  • Fenykl očistíme, nakrájíme na kousky o libovolné velikosti a to stejné  i s červenou cibulí. Oboje jen lehce spaříme na pánvi, tak aby zůstaly křupavé (je to salát, že jo).Lusky jsme zrovna doma měli v konzervě, takže jsme je tam šouply jenom na konec aby se trošku ohřály, ale čerstvé by byly určitě lepší.

Zálivka je easy peasy,  nivu rozmixujeme s 32-jkou smetanou a hlavně! nevyhazujeme nať z fenyklu. Nať jsme nasekali a přidali do zálivky.  A je to! 

Nechte si a dejte vědět jaké to bylo

 

 

 

You may also like

Leave a Comment