Home Featured Dýňový koláč s jablky

Dýňový koláč s jablky

by Matěj 16.11.2016 0 comment

Podzim = dýně = dýňový koláč, který jsme pekli několikrát fakt na podzim! Jen prostě jsme to my dva a než se k něčemu dokopeme, tak to trochu trvá  (měsíc fotky ležely nafocené na kartě, potom 3 týdny neupravené v počítači a potom asi tak 2 upravené v počítači) #typicalus

Asi dnešní sníh byl dostatečnou motivací ke konečnému výsledku. Ale je listopad, takže budeme předstírat, že období dýní je pořád a přece jen by byla škoda nechat ležet fotky v počítači do další dýňové sezóny

JAK?

  • 5OO g dýně
  • 2 vejce
  • cukr
  • půlka zakysané smetany
  • Skořice
  • pomerančová kůra
  • šťáva z jednoho pomeranče
  • dvě jablka
  • dýňová nesolená semínka
  • korpus (klasické těsto na quiche)

_mg_1735

Korpus jsme zvolili uplně klasický a nejjednodušší – na quiche – klasika, mouka a voda, nechat uležet a poté předpěct zatížený nejlépe luštěninami, aby se nenafoukl.

Poté jsme uvařili dýni aby byla úplně měkká a rozmixovali do hladka. Přidali jsme dvě vajíčka, půlku zakysané smetany a dochutili. My moc nesladíme, tak jsme přidali jen trochu medu – byla poté hodně cítit dýně, ale ne ve špatném slova smyslu.  Ale to u záleží dle preferencí. Pomerančovou kůru jsme nastrouhali, a pomeranč vyšťavnili, přidali skořici a nechali péct na 180 stupňů asi 30 min.

_mg_1711

A růže? Na to, že jsme ji dělali poprvé, tak  si myslíme, že se celkem povedla! Chuťově v koláči velkou roli nehraje, ale určitě se koláč bude víc líbit! Nejdůležitější je správně vyychytat tlouštku jablek tak, by se nebyly moc tenké a nebo naopak, aby se při ohýbání nelámaly. Poté jsme plátky skládali z vnější strany a postupovali doprostřed, žádná věda 🙂

 

You may also like

Leave a Comment