Home Jídlo Fazolové brownies

Fazolové brownies

by Veronika 24.1.2016 0 comment

Fazolové Brownies

Fakt, že se do sladkého dává zelenina není žádná novinka. Mrkvové cukroví, cuketová buchta, fazolové brownies… Ale prostě brownies bez strašně moc čokolády, másla a mouky?! To přece nemůže být vůbec dobrý.  Ale je.  Fakt. Možná je to tím, že jsem tam stejně té čokolády trochu přidali (ale jenom půlku), protože ty kousky tam prostě potřebuju, Ale nemusí tam být.A je to fakt jednoduchý a nezabírá to moc času. Tolik pozitiv.

A proč fazole?

  •  Fazole udělají tu dobrou mazlavou strukturu, prostě nebude to taková ta „buchta“, která se drolí a padá od pusy.
  • Fazole tomu dodají mírnou pikantnost.
  • Jsou bohaté na bílkoviny.
  • Zní to cool. Dáte někomu brownies, ochutná to, a potom mu řeknete, že jsou v tom fazole.   Radši v tomto pořadí, protože předsudky. #vyzkoušenozavás
  • Můžete jíst brownies a při tom nemusíte mít pocit, že hned potom musíte jít běhat. Nebo prostě jen jíte dobrý brownies a je jedno, že v tom jsou fazole,  ale nejde to poznat!

Na formu 22 cm dortovou formu

  • 425 ml fazolí ve sladkoslaném nálevu
  • 35 g celozrnné mouky
  • 35 g  vloček
  • 70 g medu
  • kakao
  • tři lžíce olivového oleje
  • půlka čokolády (nemusí být)
  • půlku prášku do pečiva

Postup:

Fazole důkladně promyju. V mixéru nebo tyčovým mixérem rozmixuju s olivovým olejem a medem. Postupně přidávám celozrnnou mouku a vločky. (Můžou být jen namleté vločky ale 2x tolik). Přidám lžíci kakaa (a ne, nemyslíme tím Granko :)). Ve vzniklém teště by neměly být žádné kusy.  Pokud trvám na čokoládě, tak nakrájím na kostičky a přidám do těsta. V tuhle chvíli je těsto fakt dobré i samotné, ale fazole z toho jdou trochu cítit, ale ne ve špatném slova smyslu. Poslední přidám prášek do pečiva, aby brownies trošku povyskočily.  A pak už do trouby vyhřáté na 180° zhruba na 20 minut. Mezi tím kontroluji, záleží také na tom,  jak  jsou brownies vysoké.

Popřípadě můžete dávku  zdvojnásobit, aby se vešly na celý plech, protože mizí fakt rychle.

 

You may also like

Leave a Comment