Home Jídlo Grilovaná hruška s kozím sýrem a medem

Grilovaná hruška s kozím sýrem a medem

by Veronika 2.7.2016 0 comment

No. Jak to vzniklo. Zase úplnou náhodou, Jelikož nějakou dobu neholduji masu, vždy nastane otázka, co budu jíst při grilování. Jasně, grilovaná zelenina  a heremlín je klasika, kterou mám moc ráda. Ale přece jen, je to pořád dokola. Hm tak co dnes – grilovaná cuketa, paprika, nebo lilek? A k tomu hermelín, na který poté ostaní mají víc chuť než na maso, takže mi stejně skoro žádný nezbyde. Takže když opět nastala otázka grilování v Tescu v oddělení ovoce/zelenina a v sekci zeleniny nebyla žádná přijatelná cuketa, nastala panika. Ale! Pak jsem uviděla hrušku.. No a dál klasika, myslim, že je jasný co následovalo.

A jak na to? Jasně, píšeme to fakt v každým „receptu“ (dá se tomu tak vůbec říkat?), ale tohle je tak easy! Zde by ani neblo potřeba psát jak na to. Ale tedy (asi ať je ten článek delší, nebo fakt nevím, proč to píšu) budeme potřebovat:

  • Hrušky
  • kozí sýr
  • olivový olej
  • med
  • Chilli

A postup je také hodně překvapivý. Překvapím vás zde svým kuchařským umem a budete si klepat na čelo, jak se toto dalo vymyslet (jasně Veroniko, jsi vtipná, beztak to nikdo nečte).

No – prostě nakrájím hrušku na osminky, pokapu olivovým olejem. Hrušky volím ty měkčí na pohmat, poté lépe chutnají, než ty tvrdé zelené.Doporučujeme ty červenější. Ogriluju a ke konci přidávám kozí sýr a med. Záleží na každém, zda-li chce mít sýr rozpečený, či nikoliv. Med rozhodně přidejte během, ať se hezky rozteče.

A jen lehčí upozornění – je to dost specifiká chuť, která asi nebude chutnan každěmu. I u nás doma budí rozporuplně reakce. Neděkáme si iluze, že by ti někdo zkoušel – přece jen si na ten gril všichni hodí radší maso než hrušku. Ale kdyby nááhodou.

 

A k fotkám – vyšlo absolutně nejlepší světlo, takže postprodukce byla minimální. K tomu super dekorace od babičky na chatě – staré váhy, který jsou úplně úplně boží!

_MG_6409

 

You may also like

Leave a Comment