Home Featured Makové palačinky s mascarpone a karamelizovanou hruškou

Makové palačinky s mascarpone a karamelizovanou hruškou

by Veronika 19.1.2018 0 comment

Pokud je něco, co fakt umím a troufám si říct, že se mi povedou vždy na jedničku, tak jsou palačinky a lívance. A tak jsme chtěli  posunout trochu na jiný level. Kombinace máku, mascarpone a karamelizové hrušky, jo, to přesně chceme!

Ano chceme. Takže přichází klasická procedura nakoupit,  uvařit, vybrat nádobí, vymyslet “

naservírování“ palačinek, načasovat si ideální světlo a počasí  a ideálně nějaké další dekorace. Když už je celý proces hotov, zbývají dva nejdůležitější a nejzábavnější body – focení a poté konečně samotné jezení. Jenžě! Představte si naši kuchyni – která je velmi pidi, motáme se tam oba dva. Na lince naskládané úplně všechno – palačinky, mascarponová náplň, karamelizované hrušky, dvě  naservírované varianty jídla, které chceme fotit (každej to chceme mít na tom talíři prostě jinak). A v tom se Matěj rozhodne, že si potřebuje vyndat sklenici z poličky nad linkou. A jo, tušíte správně, sklenice se rozbije do VŠEHO co je na lince. Tak jsme to vyfotili, a brunch byl fuč.

Ale uděláme si je v nejbližší době znova, to co jsme okusovali během přípravy za to fakt stálo!

 

Budeme potřebovat

Na palačinky

250 ml mléka

125 g hladké mouky

1 vajíčko

mák

2 hrušky

med

1 balení mascarpone

Vanilkový cukr

 

Vajíčko rozkvedlám a postupně přidávám všechnu mouku. Vznikne nám velmi neforemná sm

ěs, do které opět postupně přidávám mléko, tak, aby nevznikly hrudky. Těsto je nyní velmi řídké, tak se nelekněte. Těsto musí minimálně hodinu odpočívat v lednici. Palačinky opékám klasicky na pánvi, a poté co ji otočím, palačinku posypu mákem.

Neděste se toho, že tam není cukr – díky tomu se palačinky netrhají a nepřichytávají se na pánev. Díky ostatním ingrediencím budou sladké dost.

Náplň

Máme dvě hrušky – jednu hrušku si nastrouhám na hrubém struhadle a následně smíchám s m

arcarpone a trochou vanilkového cukru.

Druhou hrušku jsme nejprve vložili dovroucí vody na 4-5 min a poté oblanžírovali. Změklou hrušku jsme nakrájeli na požadovaný tvar a zkaramelizovali na pánvi s medem.

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Leave a Comment