Home Jídlo Špenátové palačinky s řepou

Špenátové palačinky s řepou

by Veronika 16.3.2016 0 comment

Tento recept na špenátové palačinky jsme měli vymyšlený už dávno před tím než nápad na to, že budeme mít foodblog. Vznikl tak nějak náhodou, jako většina toho, co tu „prezentujeme“. Nejvíc nás na tomto receptu asi baví to jaké má barvy.  Jsme trochu freaks.  Má to dobře chutnat a my řešíme, jak skvěle se nám hodí ta špenátově zelená k té super růžové. No. Bohužel (bohudík?) jíme i očima a u nás to platí dvojnásob. Ty zelené palačinky jsou opravdu jen pro oko, jelikož poté chuť špenátu není v palačinkách vůbec cítit. Což je možná i výhoda, protože se poté dají připravovat jak na sladko tak na slano.  A dostanete do sebe aspoň nějaké vitamíny. Ohoho!

_MG_6052

A jak to celé připravíme?

Recept na palačinky má každá rodina svůj, vždy stejný a vždy trochu jiný. Pokud ten svůj nemáte tu je ten náš. Palačinky jsou teňoučké (možná pro někoho až moc), při obracení se netrhají. Jediná nevýhoda je ta, že se chvíli těsto musí odležet.

A budeme potřebovat 3 základní suroviny

  • vajíčko
  • 125 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • (100 g špenátu)

Vajíčko rozšlehám a postupně přidávám mouku. Vznikne hmota, která bude strašně tuhá, nijaká a vlastně i špatná. Ale to je v pořádku. Poté se přidá opět postupně mléko. To se Vám těsto bude zdát zase příliš tekuté. Do toho se rozmixuje špenát a nechá se nejméně hodinu odpočinout. Samozřejmě čím déle bude těsto odpočívat, tím bude lepší!

_MG_6063

Náplň:

  • vanička polotučného  tvarohu
  • větší řepa
  • lžička balzamica
  • balkánksý sýr
  • salát locika
  • sůl, pepř

Řepu uvařím tak, aby byla měkká. (Pozor, vaří se trochu déle, než je u zeleniny normální, až kolem hodiny), oloupu a nakrájím na takové kousky, aby to zvládl váš mixér. Rozmixuji společně  s tvarohem a balsamikem. Celé dochutím solí a pepřem, popřípadně dalším kořením dle chuti. Poté jen servíruji – na palačinku náplň, zasypu nakrájeným balkánem a salátkem. A roluju 🙂

_MG_6031

 

 

 

You may also like

Leave a Comment