Home Featured Studená melounová polévka

Studená melounová polévka

by Veronika 25.8.2016 0 comment

…. ideální na léto, které už se kvapem chýlí ke konci. Jsme polívkoví, ale v létě na nějakou tu krémovou obzvlášť chuť nemáme.  Chtěli jsme vyzkoušet dalších x variant studených polévek (okurka, žlutý meloun) ale prostě no time.  No ale vyhrála tato a na víc jsme se nezmohli.  A co víc tipického může být pro léto než meloun? Toho se asi nikdy nepřejim a právě toto léto jsme ho začali jíst i trochu jinak, než jen nakrájený na kousky. Třeba melounový salát s fetou a mátou mňam! No chtěli jsme udělat celou melonovou „edici“, ale jak se známe, tak bychom ji vydali někdy ke konci záři = užitečnost nula.

_MG_8620

 

Ingredience?

  • půlka většího červeného melounu
  • 125 ml bílého vína
  • snítka máty
  • 125 g jahod
  • slanina
  • (ovčí sýr)
  • sůl, pepř
  • balsamico/citrón

 

Nejdříve tyčovým mixérem do hladka rozmixuji meloun s jahodami a mátou. Ve vedlejším hrnci mezi tím dám vařit víno a počkám, až přejde bod varu. Přidám do rozmixované směsi. Osolím, opepřím dle chuti. Nakonec přídám  balsamico, aby byla polévka trochu okyselená a chutově zajímavější. Místo balsamica můžete určitě použít i citron nebo limetu pokud chcete spíše svěžejší chuť. Nechám vychladnout v lednici – nejlépe alespoň dvě hodiny – ale dá se i dřív (jen tak neosvěží). Na dozdobení a dochucení nakrájím slaninu  na proužky a vysmažím na pánvi. (Veggie varianta je s ovčím sýrem, kterou jsem si dělala já. Ale co si budem, chutnala jsem i tu se slaninou a ta byla vážně lepší!)

 

 

 

 

 

You may also like

Leave a Comment